İçeriğe geç

Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz

Kadir Has Üniversitesi Rektörü

Fizik alanında lisans derecesini 1989 yılında İstanbul Üniversitesi’nden, yüksek lisans derecesini 1992 yılında Wisconsin Üniversitesi’nden, doktora derecesini 1999 yılında Kansas State Üniversitesi’nden alan Prof. Durukanoğlu Feyiz Kansas State Üniversitesi’nde yüksek lisans öğretim/araştırma asistanı ve doktora sonrası araştırmacısı olarak çalışmış, 2000-2010 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde öğretim üyeliği yapmıştır.

Kansas State Üniversitesi’nde birçok kez Konuk Bilim İnsanı, 2007-2009 yılları arasında MIT’de Konuk Fizik Doçenti olarak görev yapmıştır. 2009-2010 yıllarında Feza Gürsey Enstitüsü’nde uzman araştırmacı olarak hizmet verdikten sonra Ekim 2010’da Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ne öğretim üyesi olarak atanmıştır. 2011-2018 yıllarında Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Durukanoğlu Feyiz, 22 Mart 2018 tarihinden beri Kadir Has Üniversitesi rektörü olarak görevine devam ediyor.

Birçok yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştiren Sondan Durukanoğlu Feyiz, nano-yapılı malzemelerin üzerine araştırmalarına aktif bir şekilde devam ediyor.